به گزارش شمالغرب به نقل از میانا، این روزها با پشت سر گذاشتن ایام عید و خرید اقلام ضروری که گوشت مرغ هم یکی از آنهاست، صنعت مرغداران حال روز خوشی ندارد، مرغداران این روزها ضمن گلایه از تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولتمران، عرضه مرغ منجد دولتی در شرایط کنونی عامل اصلی فروش نرفتن تولیدات خود عنوان می کنند.
در این میان شهرستان میانه با بیش از ۹۰ واحد تولید مرغ گوشتی رتبه نخست تولید گوشت مرغ استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است و می توان گفت که مرغداران این منطقه بیشتر متضرر برخی از سیاست ها اشتباه دولتمردان شده اند.
احد کبیری یکی از این مرغدارن با ظرفیت تولید ۳۰ هزار تن گوشت مرغ در سال با اشاره به نوسانات قیمت مرغ در طول سال و عدم ثبات و تعادل قیمت ها در عرضه جوجه یک روزه و دان مرغ از سوی دولت و بازار دلالی را مهم ترین عامل عدم فروش رفتن تولیدات در برخی از فصول سال و متضرر شدن مرغداران عنوان کرد.
وی افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده یک کیلو مرغ برای ما ۳۹۰۰ تومان می باشد که متاسفانه رویکرد دلالی در بازار باعث شده تا قیمت پیشنهادی برای خرید مرغ ۳۳۰۰ تومان باشد.
کبیری در خصوص توزیع مرغ منجمند در بازار نیز به خبرنگار میانا گفت: دولت ۹ ماه گذشته مرغ ها را به قیمت ۶۵۰۰ خریداری کرده و هم اکنون با احتساب هزینه های نگهداری در سردخانه ها علی رغم اینکه ما مازاد تولید داریم به قیمت ۴۵۰۰ تومان به بازار عرضه کرده است.
وی با بیان اینکه ما مشکلی با ارازان شدن قیمت مرغ و رفتن آن به سر سفره مردم نداریم، افزود: صحبت ما مرغداران این است که چرا دولت بدون برنامه ریزی دقیق و تنظیم تولید مرغداری ها به تناسب نیاز جامعه باعث ضربه زدن به پیکره این صنعت شده است.
این تولید کننده مرغ گفت: دولت در مواقعی وارد خرید مرغ از ما می شود که میزان تولید مرغ در کشور بالاست.
وی با اشاره به این موضوع که وزن مرغ خریداری شده از سوی دولت بعد از قطع یارانه های حمایتی در سال ۷۷ با وزن ۱۸۰۰ کیلو گرم در کشتار گاه ها انجام می گیرد، اظهار داشت: با این روند مرغ های با وزن بالا و کمتر از این میزان در دست تولید کننده باقی خواهد ماند و به جرات میتوان گفت ۵۰ درصد میزان تولید باز وارد بازار دلالی می شود که همه این موارد به ضرر تولید کننده تمام می شود.
کبیری همچنین تصریح کرد متاسفانه خرید کارخانجات تولید سوسیس و کالباس و صنایع تبدیلی نیز از همان مرغ های منجد دولت که بنا اشباع و با عدم خرید مردم مواجه شده است، انجام می پذیرد.
این تولید کننده مرغ همچنین افزایش مرغداری های بدون مجوز و نبود نظارت از سوی دستگاه ها و سازمان های متولی را یکی دیگر از مشکلات حوزه تولید مرغ عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما شاهد هستیم در مواقعی از سال مرغ های منجمد شده از سوی برخی تولید کنندگان یک شب در آب گرم ریخته می شود و با نام مرغ گرم وارد بازار می شود.
وی ورود مرغ منجد از سوی پشتیبانی استان در حالی که مرغداران میانه ای مازاد تولید دارند را ضربه ای بزرگ بر پیکره تولید گوشت مرغ شهرستان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مرغداران آماده هستند گوشت مرغ را به قیمت مصوب دولت و در حال عرضه در اختیار این نهاد ها قرار دهند و به فروش برسانند.
این فعال عرصه تولید با بیان اینکه در حال حاضر مرغ های وی به علت عدم فروش در بازار به وزن ۴ و نیم کلیو نیز رسیده است، شرایط حاکم در نوروز ۹۵ را در طول ۲۰ یا ۳۰ سال گذشته بی سابقه عنوان کرد.
۹۰ واحد پرورش مرغ گوشتی شهرستان میانه طبق گفته مرغداران سالیانه ۲ میلیون تن جوجه ریزی دارد و در حال حاضر به علت نبود برنامه ای مدون، سبب عدم فروش تولیدات و متضرر شدن آنان و تبدیل میزان قابل توجهی مرغ گرم به منجد و شاید انتظار طولانی مدت برای فروش آنان در بازار به قیمت مناسب شده است.
اخبار استان اردبیل را اینجا بخوانید
دیدگاههای ارسال شده ، پس ازتأیید توسط مدیر مسئول سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
پیامهایی که حاوی تهمت یا افترا باشد تائید نخواهد شد.
انتشار نظر به معنای تأیید از دید مسئول سایت نبوده و مسئولیت نظرات بر عهده نظردهنده است.
نظرات شما عزیزان: